2021. május 29., szombat

A hallgatag zseni is megszólal néha

A Dire  Straits egykori billentyűse, Alan Clark beszél a „Romeo and Juliet” dalról 

A Dire Straits egykori – és sokak szerint az egyetlen, igazi –  billentyűséről, Alan Clarkről is érkeznek hírek mostanság, hiszen új lemezt készített „Backstory” címmel, amelyről már készült is egy csodálatos promo-videó. A „Backstory” Clark legújabb lemeze, amelyen olyan dalok szerepelnek, amelyeket az évek során különböző előadókkal és zenekarokkal készített.

A legelső dal természetesen nem is lehet más, mint a Dire Straits legendás szerzeménye, a „Romeo and Juliet”. Nem véletlenül, hiszen a rajongók is úgy tartják, hogy ez a zenekar egyik legcsodálatosabb balladája és szerelmes dala.

Az alábbi kis rövid, alig másfél perces videóban Clark így beszél a dalról:

Azért esett választásom a „Romeo and Juliet”-re, mert az egyik legcsodálatosabb Dire Straits dal.

Annak idején, amikor az eredeti felvételek készültek még nem voltam tagja a zenekarnak, csak azután csatlakoztam hozzájuk, miután a „Making Movies” megjelent. De utána már rendszeresen játszottam ezt a dalt és Markkal együtt kidolgoztunk egy hosszabb élő verziót, amit először az „Alchemy Live”-on mutattunk be – s amelynek még számos változata elérhető az interneten.

A „Romeo and Juliet” nagyszerű dal – sokak szerint a legjobb, amit Mark Knopfler valaha is írt – és ezt nem nagyon tudom megcáfolni.



forrás: https://direstraitsblog.com/blog/alan-clark-speaking-about-romeo-and-juliet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"...Mark Knopfler még mindig óriási hatással van rám..." - mit szeret hallgatni a Pink Floyd gitárosa

Mostanában elég sokat lehet olvasni - főként a külföldi sajtóban - olyan interjúkat, cikkeket, amikor a kortárs művészek egymás munkásságát ...